Verhalen

3 tips voor een netjes thuiskantoor

Je thuiskantoor proper en ordelijk houden? Daar helpen we jou met plezier mee! Ontdek 3 eenvoudige tips.

12 september 2020
Sweepstory Gorgette

3 tips voor een netjes thuiskantoor

Thuiswerk. Voor de ene ontlokt dat woord een zucht, voor de andere is het een plezier. Van thuis uit werken is sinds kort een groeiende trend dankzij de talrijke voordelen die het biedt, niet alleen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Door de coronacrisis zijn we bovendien massaal in ons kot gebleven, ook voor onze job.

Werk jij thuis aan je keukentafel? Of misschien zelfs in de sofa met je laptop op je schoot? Dat is meestal niet zo’n goed idee vanuit ergonomisch standpunt. 😉 In een echt thuiskantoor kun je je bovendien beter op je taken concentreren. En daarbij is het belangrijk om je thuiskantoor vrij van afleiding en rommel te houden. Ik geef je dan ook graag drie handige tips mee:
 

1. Reinig je elektronica

Je zou ervan achterovervallen als je wist hoe vuil toestellen zoals je laptop en smartphone kunnen worden. Gelukkig is er een simpele oplossing! Bestel microvezeldoekjes bij Sweep Story die perfect gemaakt zijn om elektronica mee te reinigen. 

En maak er dan natuurlijk ook een goede gewoonte van om elke dag even je toetsenbord en andere oppervlakken schoon te vegen. Hiermee voorkom je dat stof en vuiltjes zich opstapelen en vermijd je bacteriën op je elektronica. Misschien kun je er zelfs een fun momentje van maken? Zet een muziekje op en veeg alles proper als afsluiter van je werkdag.

Do your magic met deze poetsdoekjes uit ons gamma:

Ontdek onze microvezel doeken

2. Kies drie dingen ... en gooi ze weg

Kijk eens goed. Heb je die oude tijdschriften echt nog nodig? Die pen die leeg is? Die lege snoeppapiertjes? Hup, weg ermee!

Voelt toch goed, niet? Hoe ordelijker en opgeruimder je thuiskantoor, hoe meer gestructureerd je kunt werken. En je hoeft echt niet na drie dingen te stoppen hoor. Als je nog meer voor de hand liggende kandidaten voor de prullenbak ziet, gooi ze dan meteen weg.

Nog op zoek naar een vuilbak voor je thuiskantoor? Ontdek onze exemplaren:

Ontdek onze handige vuilbakken

3. Zet alleen wat je écht nodig hebt in je thuiskantoor 

Je thuiskantoor zal op zijn organisatorische hoogtepunt zijn, als je niet alleen opruimt wat er in je kantoor rondslingert, maar als je ook begrijpt welke dingen er zeker niet thuishoren.

Volg deze eenvoudige regel: wanneer je iets niet wekelijks – of minstens maandelijks – gebruikt tijdens je werktijd, bewaar deze spullen dan ergens anders. Berg ze op in een kast of leg ze op een meer logische plaats in huis. Hoe minder afleiding in je thuiskantoor, hoe beter! 

Hulpmiddeltjes nodig om je kantoorbenodigdheden en documenten te ordenen? Ontdek dan deze items in de webshop:

Ontdek onze handige opbergboxen

Veel sweepfun gewenst!